Chat with us, powered by LiveChat
Waarom Capsearch?

Ontwikkeld door specialisten die snappen dat tijd geld is

Het financieringslandschap verandert: nieuwe aanbieders bestormen de markt, en financieringen voor het mkb lopen niet meer per se via de bank. Kansrijk, zou je zeggen. Zeker! Alleen: het proces van een aanvraag voor een bedrijfsfinanciering is ergens in de jaren tachtig blijven hangen. Je wacht nog steeds weken op een vrij simpele beslissing: ja of nee. Er zijn dus meer nieuwe partijen en financieringsvormen, maar als mkb-adviseur heb je klanten weinig extra’s te bieden. Behalve wanneer je alle aanbieders in één keer bereikt. Met één aanvraag die snel wordt beoordeeld. Via één partner. Ideaal, zo’n loket. Precies, en daarom is er Capsearch.

Financieren van mkb kan slimmer

Bij traditionele financiers staat het adviesmodel onder druk: minder relatiemanagers, meer zelf doen. Resultaat: het intermediair wordt nóg belangrijker in het financieringsproces. Maar door al die nieuwe geldbronnen en -verstrekkers verlies je als adviseur snel het overzicht. Welke nieuwe initiatieven zijn er? Welke mkb-financier wil wat weten? Je kunt het elke keer apart uitzoeken, maar dat kost tijd. En dus geld. Bovendien hou je alsnog het risico dat ze de aanvraag niet in behandeling nemen. Kortom: werk genoeg, maar het kan slimmer. Veel slimmer.

Zo moeilijk is het niet

De financieel specialisten achter Capsearch ontwikkelden vanuit hun marktervaring een platform dat voor mkb-financieringen vraag en aanbod bij elkaar brengt. Het werkt simpel, snel en effectief. Je stelt één aanvraag op, die je naar alle geschikte en aangesloten financiers stuurt – van banken tot crowdfunds en van lease- tot factoringmaatschappijen. Zo profiteert iedereen: aanbieders krijgen de juiste informatie, je klanten maken sneller kans op een betere match en jij hebt meer tijd voor advies en acquisitie.