Chat with us, powered by LiveChat
 
14 Jan 09:38

KroeseWevers en Capsearch werken samen bij financiering van het mkb

Persbericht, 13 januari 2020

KroeseWevers Corporate Finance en fintech-onderneming Capsearch kondigen vandaag aan samen te werken. KroeseWevers begeleidt en adviseert ondernemingen onder meer bij het verkrijgen van financiering. Een financieringsspecialist stelt met het Capsearch-platform een digitale financieringsaanvraag op precies zoals een financier die graag ziet. In het netwerk van Capsearch zitten meer dan 40 financiers.

Het platform Capsearch koppelt vraag en aanbod in de financieringsmarkt. De vraagkant (mkb-adviseurs) kan zo snel in contact komen met de aanbodkant, de financiers. René Otten, senior adviseur corporate finance bij KroeseWevers: “De financieringsmarkt verandert continu. Nieuwe aanbieders komen op de markt en financieringen lopen niet vanzelfsprekend meer via een bank. Als financieringsspecialist kunnen wij een grotere rol spelen bij kredietverlening aan het mkb door aanvragen deskundig en met versnelde doorlooptijden te begeleiden. Door de vele marktpartijen kan financieren van een onderneming tegenwoordig een aardige klus zijn. Het positief verrassen van klanten met doordacht en creatieve oplossingen staat bij ons voorop. Zo overtreffen we de verwachtingen van onze klanten. Om aan te sluiten bij de wensen en eisen van de huidige tijd voeren we regelmatig vernieuwingen door. Capsearch draagt hier aan bij en helpt de complexe en soms nog ouderwets werkende en inefficiënte financieringsmarkt te moderniseren.”

Eén aanvraag naar veelheid van financiers
Max Henny, directeur en medeoprichter van Capsearch: “Elke financier heeft nog zijn eigen manier waarop deze een aanvraag voor financiering ontvangt. Als een adviseur offertes van meerdere partijen wil ontvangen, dan moet je voor elke financier apart meestal een uitgebreid proces door. Via Capsearch stel je nu als adviseur maar één aanvraag op, die je eenvoudig naar alle aangesloten financiers stuurt. De markt voor mkb-financiering maken we zo transparant en toegankelijk. Dankzij het ruime aanbod van financiers vergroot je de kans op een geslaagde en passende financiering. Persoonlijk overleg met één van onze specialisten is altijd mogelijk. Er gaat immers niets boven contact van mens tot mens. Onze focus ligt voortdurend op innovatie. Dat doen we niet alleen, wij geloven in een innige samenwerking met financiers en adviseurs. Eenvoud, helderheid en persoonlijk contact met adviseurs en financiers staan daarbij centraal. Dit maakt het mogelijk technologie en financiële kennis te verbinden. Het team van deskundige adviseurs van KroeseWevers, gevestigd in Noord Oost-Nederland, heeft de afgelopen jaren honderden ondernemers begeleid. Wij zijn verheugd dat wij met ons platform, samen met KroeseWevers, ondernemers verder kunnen helpen.”

Standaardisatie brengt efficiency
René Otten: “Capsearch is een snelgroeiende Fintech en goed bekend met het mkb. Een fris en scherp team van professionals dat innoveert. Het helpt ons met verdergaande automatisering. Op een gestandaardiseerde en uiterst efficiënte manier stellen we nu een volledige aanvraag op zoals financiers die graag zien. Met de noodzakelijk documenten versturen we een aanvraag eenvoudig naar financiers. Samen met collega’s of de ondernemer aan een aanvraag werken voorkomt onnodige pingpong-processen. Kortom, het opstellen, de analyse en de opslag van aanvragen is nu een stukje efficiënter en eenvoudiger.

Lees meer...
15 Oct 09:16

Samenwerking franchise-organisatie SmartFunding en Capsearch

Ook de financieringsspecialisten van SmartFunding hebben nu toegang tot het platform van Capsearch. Via dit platform helpen adviseurs ondernemers bij het aanvragen van een mkb-financiering. De samenwerking stelt de SmartFunding-adviseurs in staat om op een efficiënte wijze een bedrijfsfinanciering aan te vragen bij meer dan 40 financiers.

SmartFunding

SmartFunding is een landelijk franchiseconcept dat mkb-ondernemers helpt bij het aanvragen en verkrijgen van financieringen tussen de € 250.000 en 5 miljoen euro. SmartFunding-adviseurs ondersteunen mkb-ondernemers door onafhankelijk advies, lokale kennis en betrokkenheid en persoonlijke begeleiding. Adviseurs helpen bij het bepalen van de meest optimale financieringsmix en bieden toegang tot een scala aan financieringsmogelijkheden. Adviseurs worden door SmartFunding ondersteunt door onder andere treasury software, rekenmodellen, marketingmaterialen, een CRM-systeem en administratieve werkzaamheden.

Capsearch

In een platform voor mkb-financieringen brengt vraag en aanbod bij elkaar. Het werkt simpel, snel en effectief. Je stelt één aanvraag op, die je naar alle geschikte en aangesloten financiers stuurt. Van banken tot crowdfunds en van lease- tot factoringmaatschappijen. Zo profiteert iedereen: financiers krijgen de juiste informatie, je klanten maken sneller kans op een betere financiering en een adviseur heeft meer tijd voor advies.

 

Lees meer...
10 Sep 09:56

Nieuw overzicht financiers

Het mkb-financieringslandschap verandert. Er zijn steeds meer nieuwe financiers en financieringsvormen voor het mkb. Nieuwe partijen bestormen de markt, en financiering komt niet per se van de bank. Daarom maken en updaten we dit overzicht van financiers (NL) regelmatig. Heb je aanvullingen? Laat het ons weten.

Lees meer...
12 Jul 10:35

Financieringsproces eenvoudiger voor Crowdbricks

Crowdbricks introduceert, voor mkb-adviseurs, een oplossing waarmee het aanvragen van financieringen nog eenvoudiger wordt. De software is afkomstig van en in nauwe samenwerking met Capsearch ontwikkeld.

Crowdbricks
Crowdbricks richt zich in de crowdfundingmarkt op het financieren van commercieel vastgoed via een netwerk van intermediairs. Investeerders zijn consumenten, bedrijven of fondsen die een deel van hun vermogen tegen een aantrekkelijke rente direct willen investeren in onroerend goed.

Capsearch
Het Capsearch financieringsplatform koppelt de vraagkant van de financieringsmarkt - de intermediairs - aan de aanbodkant, de financiers. Capsearch levert daarnaast ook software waarmee financiers hun financieringsprocessen vereenvoudigen.

Efficiënte verwerking
De software voor Crowdbricks helpt aansloten mkb-adviseurs om op een efficiënte manier een volledige financieringsaanvraag op te stellen en met bijbehorende documenten te versturen. Een toetsing van de aanvraag aan acceptatiecriteria maakt direct duidelijk of de financiering past bij het acceptatiebeleid. Een ingebouwde credit scoring geeft inzicht in de haalbaarheid en helpt een intermediair bij het adviseren van klanten over een financiering. Het opstellen, de verwerking, analyse en opslag van aanvragen is nu een stukje efficiënter en gemakkelijker voor Crowdbricks en het intermediair.

Als financier interesse in onze software om het aanvraagproces te vereenvoudigen? Neem dan contact met ons op.

Lees meer...