Chat with us, powered by LiveChat
 
09 Oct 20:26

Samenwerking met INretail

Samenwerking met INretail is een feit en ook de eerste twee gefinancierde projecten! INretail is een branchevereniging en is voor iedereen die een winkel heeft in retail non-food. INretail speelt in op de toenemende behoefte bij de ondernemers aan financieringsadvies in de retail branche. Rob Drost en Peter Wolfsen gebruiken sinds kort Capsearch en delen graag hun ervaring: "Een belangrijk voordeel van de financieringstool is dat het format van de financieringsaanvraag volledig aan de eisen van de financiers voldoet en langs de digitale snelweg bij de financiers wordt ingediend. Alle informatie die benodigd is, is in het plan opgenomen, waardoor er dus echt snel geschakeld kan worden en je niet onnodig lang op de gewenste financiering hoeft te wachten". 

In het magazine van INretail vertellen Rob en Peter hier meer over:

https://lnkd.in/g3fj8qc

 

Lees meer...
22 Sep 12:46

Live met Novak

Alle Novak leden kunnen via www.novakdirect.nl zich aanmelden voor het Capsearch platform om MKB-ondernemers te helpen bij het aantrekken van financiering. Uniek in de samenwerking is dat leden inhoudelijke support ontvangen bij het opstellen van een aanvraag. Novak en Capsearch zetten zich hiermee gezamenlijk in om de financierbaarheid van het MKB te vergroten.

Lees meer...
31 Aug 16:50

Capsearch in het FD

Accountants, pak nu je rol!

In ‘Alternatieve mkb-financiering is nog steeds versplinterd’ (FD, 20 augustus) wordt gesteld dat het gros van de mkb-ers zich voor financiering nog steeds tot een bank wendt. Alternatieve kredietverstrekkers laten zij links liggen en gesteld wordt dat de bottleneck - onder andere – zit bij accountants waar mkb-ers mee overleggen.

Een juiste constatering, die echter wel om een toelichting vraagt. Feit is dat accountants de markt onvoldoende overzien en daarom klanten doorgaans adviseren om ‘traditioneel’ te bankieren. Accountants zijn de afgelopen jaren regelmatig teruggefloten door de autoriteiten, als zij naast hun bestaande werkzaamheden ook adviesdiensten aanboden. Het risico op perverse prikkels was te groot. Zij hebben die kritiek ter harte genomen, wat hun terughoudendheid verklaart.

Die terughoudendheid is echter allerminst in het belang van de mkb-er, omdat de accountant gezien wordt als trusted advisor die over kennis en informatie van de betreffende ondernemer beschikt. Dat maakt de accountant juist de aangewezen persoon om te adviseren in het financieringsproces.

Accountants moeten daarom een actieve rol pakken, maar dat kan alleen als zij optimaal gebruikmaken van digitale oplossingen die inzicht bieden in de financieringsmarkt en die het mogelijk maken onafhankelijk en objectief financieringsadvies te geven. Het sluit de kans op perverse prikkels uit. Die oplossingen zijn er en ondernemende accountants maken er inmiddels gebruik van. Nu de rest van de accountancybranche nog.

Max Henny en Arjan Buis, oprichters Capsearch

 

Lees meer...
03 Jan 19:03

Emma heeft een droom... Wordt deze droom werkelijkheid door Capsearch?

De droom van Emma was de concrete casus in de pitch van Capsearch tijdens Emerce eFinancials 2017.

Emma heeft een kledingwinkel en heeft de ambitie om een tweede winkel te openen. Haar huisbank probeert op allerlei manieren intern het financieringsverzoek goedgekeurd te krijgen. Na weken wachten vangt ze alsnog ‘bot’ en de relatiemanager zit met zijn handen in het haar om dat hij echt gelooft in het bedrijf. De bancaire oplossing houdt op en er zijn geen alternatieven meer binnen de bank.
Wat kan Capsearch hierin betekenen?
Capsearch is een software oplossing voor het professionele intermediair kanaal in het MKB-segment. Capsearch heeft enerzijds een aantal grote financieringspartijen aangesloten. Enkele namen zijn ABN AMRO, Collin Crowdfund, Rabobank en BNP Paribas Factoring. Anderzijds een aantal professionele intermediairs.

Met het platform kan het intermediair samen met de ondernemer het financieringsverzoek volledig voorbereiden en alle benodigde informatie beschikbaar stellen. Met Capsearch kan men kiezen welke financier het beste past bij dit financieringsverzoek. Als een bancaire oplossing niet voor de hand ligt in een bepaalde situatie, dan kan de klant beter direct naar bijvoorbeeld een crowdfunding platform gaan. Bespaart tijd en energie!
Capsearch uniek?
In zekere zin is Capsearch uniek. Met de komst van SBR (=Standaard Business Reporting) is het elektronisch aanleveren van gegevens wel anders geworden. Echter, de keuze uit verschillende financiers is er niet en dit betekent dat je als ondernemer afhankelijk bent van de kennis van het intermediair van alle financieringsvormen die er zijn. Capsearch voorziet hier in een behoefte. Daarnaast is er bij ondernemers behoefte aan persoonlijk advies. Kortom, een mooie combinatie van het slim kiezen en aanbieden van een financieringsverzoek bij de júiste financier met persoonlijk advies.
Lees ook: Capsearch wil dé marktstandaard zijn voor het aanvragen van MKB-financieringen
Emma’s droom….?
Indien Emma haar plan via het platform van Capsearch had aangeboden was er een reële kans geweest dat een andere financieringspartij de ‘handschoen’ had opgepakt. Hierin ligt dan ook  meteen de toegevoegde waarde van Capsearch!

Capsearch is een kapstok met ‘financieringshangers’ waarbij de juiste financieringshangers geselecteerd kunnen worden met behulp van het platform én een persoonlijk adviseur.

 

Lees meer...