Chat with us, powered by LiveChat
 
12 Jul 10:35

Financieringsproces eenvoudiger voor Crowdbricks

Crowdbricks introduceert, voor mkb-adviseurs, een oplossing waarmee het aanvragen van financieringen nog eenvoudiger wordt. De software is afkomstig van en in nauwe samenwerking met Capsearch ontwikkeld.

Crowdbricks
Crowdbricks richt zich in de crowdfundingmarkt op het financieren van commercieel vastgoed via een netwerk van intermediairs. Investeerders zijn consumenten, bedrijven of fondsen die een deel van hun vermogen tegen een aantrekkelijke rente direct willen investeren in onroerend goed.

Capsearch
Het Capsearch financieringsplatform koppelt de vraagkant van de financieringsmarkt - de intermediairs - aan de aanbodkant, de financiers. Capsearch levert daarnaast ook software waarmee financiers hun financieringsprocessen vereenvoudigen.

Efficiënte verwerking
De software voor Crowdbricks helpt aansloten mkb-adviseurs om op een efficiënte manier een volledige financieringsaanvraag op te stellen en met bijbehorende documenten te versturen. Een toetsing van de aanvraag aan acceptatiecriteria maakt direct duidelijk of de financiering past bij het acceptatiebeleid. Een ingebouwde credit scoring geeft inzicht in de haalbaarheid en helpt een intermediair bij het adviseren van klanten over een financiering. Het opstellen, de verwerking, analyse en opslag van aanvragen is nu een stukje efficiënter en gemakkelijker voor Crowdbricks en het intermediair.

Als financier interesse in onze software om het aanvraagproces te vereenvoudigen? Neem dan contact met ons op.

Lees meer...
21 May 11:50

Rabo & Crowd nu op platform Capsearch

 

Mogelijkheden voor crowdfinanciering via het platform Capsearch is verder uitgebreid met Rabo&Crowd. Rabo&Crowd geeft ondernemers toegang tot een nieuwe manier van financieren: een bancaire financiering van Rabobank gecombineerd met geld van (particuliere) investeerders. Via Rabo&Crowd kunnen mkb-ondernemingen kapitaal aantrekken door verhandelbare obligaties uit te geven. Investeerders kunnen deze obligaties op Rabo&Crowd aankopen en verhandelen via de geïntegreerde beurs van Nxchange. Dat is aantrekkelijk voor zowel mkb-ondernemers als investeerders. De aanvraag voor een financiering dient minimaal € 200.000 te zijn. Investeerders kunnen al vanaf € 100 investeren in ondernemingen.

Lees meer...
25 Apr 10:47

MKB-Financiering: slimme software helpt adviseur

Een bank is niet vanzelfsprekend meer de partij om mkb-financiering te regelen. Het aanbod van financiers is groot, zij besteden over het algemeen weinig tijd om een ondernemer te helpen. Bij traditionele financiers staat het adviesmodel onder druk: minder relatiemanagers, dus meer zelf doen voor ondernemer. Een interessante adviesmarkt waar accountants kansen kunnen pakken.

Ondernemer ontbreekt overzichtUit de financieringsmonitor van Panteia blijft dat ondernemers er niet altijd in slagen de juiste financiering rond te krijgen. Het financieringslandschap verandert snel. Er is een verwachtingskloof tussen ondernemer en financier. Dat komt omdat de ondernemer zich vaak onvoldoende voorbereidt. Bij innovatie en groei is de traditionele bank kritisch. Ondernemers zijn niet altijd bekend met nieuwe alternatieve financieringsvormen die dan een oplossing bieden.

Belangrijke rol accountantEen accountant geniet het vertrouwen van de ondernemer en spreekt de taal van de financier. Hij kan mede zorgen voor een zachte landing van de aanvraag bij financiers. Als geen ander kan een accountant de businesscase bespreken met klant en zorgen voor kwalitatief goede informatie en onderbouwing voor financiers. En zorgen dat de aanvraag ook rekenkundig klopt.

GespreksonderwerpJaarlijks bespreken van de financieringsstructuur zou vanzelfsprekend moeten zijn. Als adviseur kun je bij een financieringsaanvraag met ondernemer de volgende onderwerpen bespreken: marktvisie, het verdienmodel, het onderscheidend karakter, SWOT-analyse, kwaliteit ondernemer en medewerkers, omgaan met risico en kostenbeheersing en toekomstig bestendigheid onderneming. De financier wil uit dit verhaal in combinatie met de cijfers terugzien of de ondernemer in staat is de financiering terug te betalen.

Slimme softwareDe kwaliteit van en de juiste informatie die de ondernemer aanlevert bij de financier is heel belangrijk, de accountant speelt hier een belangrijke rol. Als accountant heb je tegenwoordig de beschikking over slimme technologie om daarbij te helpen. Capsearch heeft deze software ontwikkeld. Een online platform, dat vraag en aanbod bij elkaar brengt, met persoonlijk contact. Je toegang hebt tot actuele vakkennis en weet door het gebruik van de software de juiste vragen aan de ondernemer te stellen. Als adviseur doorloop je systematisch alle specifieke beoordelingscriteria van meerdere financiers om tot een match te komen. Bij de financiers van je keuze dien je je aanvraag eenvoudig in of je belt even met Capsearch om te overleggen.

Lees meer...
01 Apr 18:09

BDO en Capsearch kondigen strategische samenwerking aan

Persbericht

Accountantsfirma BDO en fintech-onderneming Capsearch kondigen vandaag een strategische samenwerking aan. BDO structureert de financiering van veel MKB-ondernemingen en begeleidt bij financieringsaanvragen. Met het digitale financieringsplatform van Capsearch kunnen die aanvragen efficiënter en doelgerichter worden ingediend.

Het Capsearch financieringsplatform koppelt de vraagkant van de financieringsmarkt - de intermediairs - aan de aanbodkant, de financiers. Victor Verstappen, partner bij BDO: “Tot voor kort wendden ondernemers zich tot de accountmanager van hun huisbank. Die accountmanager ontbreekt echter steeds vaker en bovendien zijn banken allang niet meer de enige optie. Als full service accountant en adviseur kennen wij de klant, zijn financiële performance en zijn plannen en ambities. Bovendien kennen wij de markt van MKB-financiers. Met Capsearch hebben we een krachtig platform waarmee we heel flexibel de financieringsvraag kunnen onderbouwen, structureren en indienen bij een veelheid aan spelers die een passende financiering kunnen aanbieden.” 

Krachtige combinatieArjan Buis, directeur en medeoprichter van Capsearch: “De markt voor MKB-financieringen verandert snel. Zo namen de grootbanken tot voor kort meer dan 80% voor hun rekening. Dat marktaandeel daalt. Het aantal aanbieders is flink toegenomen en ook zijn er steeds meer vormen van financiering. BDO kent de weg in het financieringslandschap en begeleidt haar klanten steeds naar de best mogelijke financiering. Wij zijn er trots op daar met ons platform een bijdrage aan te leveren. We vormen een krachtige combinatie.” 

Efficiënt en kosteneffectiefVerstappen: “De oprichters van Capsearch zijn voormalig bankier en kennen de MKB-markt uitstekend. Die achtergrond vertaalt zich in een platform waarin alle relevante aspecten van een financieringsaanvraag voorbijkomen. Met Capsearch kunnen we heel efficiënt en dus kosteneffectief aanvragen indienen. Het platform helpt ons bovendien om in één keer de volledige set documenten aan te leveren bij de verschillende geldverstrekkers. Dat zorgt voor een aanzienlijke verbetering van onze efficiency, een betere ontsluiting naar de spelers in het MKB-financieringslandschap en een kortere doorlooptijd van aanvraag tot financiering voor onze klanten.”

Lees meer...