KroeseWevers en Capsearch werken samen bij financiering van het mkb

Persbericht, 13 januari 2020

KroeseWevers Corporate Finance en fintech-onderneming Capsearch kondigen vandaag aan samen te werken. KroeseWevers begeleidt en adviseert ondernemingen onder meer bij het verkrijgen van financiering. Een financieringsspecialist stelt met het Capsearch-platform een digitale financieringsaanvraag op precies zoals een financier die graag ziet. In het netwerk van Capsearch zitten meer dan 40 financiers.

Het platform Capsearch koppelt vraag en aanbod in de financieringsmarkt. De vraagkant (mkb-adviseurs) kan zo snel in contact komen met de aanbodkant, de financiers. René Otten, senior adviseur corporate finance bij KroeseWevers: “De financieringsmarkt verandert continu. Nieuwe aanbieders komen op de markt en financieringen lopen niet vanzelfsprekend meer via een bank. Als financieringsspecialist kunnen wij een grotere rol spelen bij kredietverlening aan het mkb door aanvragen deskundig en met versnelde doorlooptijden te begeleiden. Door de vele marktpartijen kan financieren van een onderneming tegenwoordig een aardige klus zijn. Het positief verrassen van klanten met doordacht en creatieve oplossingen staat bij ons voorop. Zo overtreffen we de verwachtingen van onze klanten. Om aan te sluiten bij de wensen en eisen van de huidige tijd voeren we regelmatig vernieuwingen door. Capsearch draagt hier aan bij en helpt de complexe en soms nog ouderwets werkende en inefficiënte financieringsmarkt te moderniseren.”

Eén aanvraag naar veelheid van financiers

Max Henny, directeur en medeoprichter van Capsearch: “Elke financier heeft nog zijn eigen manier waarop deze een aanvraag voor financiering ontvangt. Als een adviseur offertes van meerdere partijen wil ontvangen, dan moet je voor elke financier apart meestal een uitgebreid proces door. Via Capsearch stel je nu als adviseur maar één aanvraag op, die je eenvoudig naar alle aangesloten financiers stuurt. De markt voor mkb-financiering maken we zo transparant en toegankelijk. Dankzij het ruime aanbod van financiers vergroot je de kans op een geslaagde en passende financiering. Persoonlijk overleg met één van onze specialisten is altijd mogelijk. Er gaat immers niets boven contact van mens tot mens. Onze focus ligt voortdurend op innovatie. Dat doen we niet alleen, wij geloven in een innige samenwerking met financiers en adviseurs. Eenvoud, helderheid en persoonlijk contact met adviseurs en financiers staan daarbij centraal. Dit maakt het mogelijk technologie en financiële kennis te verbinden. Het team van deskundige adviseurs van KroeseWevers, gevestigd in Noord Oost-Nederland, heeft de afgelopen jaren honderden ondernemers begeleid. Wij zijn verheugd dat wij met ons platform, samen met KroeseWevers, ondernemers verder kunnen helpen.”

Standaardisatie brengt efficiency

René Otten: “Capsearch is een snelgroeiende Fintech en goed bekend met het mkb. Een fris en scherp team van professionals dat innoveert. Het helpt ons met verdergaande automatisering. Op een gestandaardiseerde en uiterst efficiënte manier stellen we nu een volledige aanvraag op zoals financiers die graag zien. Met de noodzakelijk documenten versturen we een aanvraag eenvoudig naar financiers. Samen met collega’s of de ondernemer aan een aanvraag werken voorkomt onnodige pingpong-processen. Kortom, het opstellen, de analyse en de opslag van aanvragen is nu een stukje efficiënter en eenvoudiger.