Chat with us, powered by LiveChat
 
24 Mar 11:00

Webinar: Het nieuwe financieren | 22 april 2021

Ben je een mkb-adviseur en begeleid je ondernemers bij het aanvragen van een financiering? Capsearch helpt je graag. Een aanvraag maak je eenvoudiger en sneller met Capsearch. Met maximale efficiency en zonder onnodig gedoe. We werken nauw samen met meer dan 50 financiers. Dat zorgt ervoor dat je meestal meerdere offertes ontvangt met scherpe voorwaarden. Zo heb je ook meer kans op het vinden van een passende financiering. Even overleggen met onze specialisten. Doen we ook graag. Maak daarom kennis met ons. Dat kan nu via het webinar 'Het nieuwe financieren' op donderdag 22 april 2021 om 10.00 uur. Je ervaart bij dit webinar onder andere hoe je, met onze software, in een handomdraai één kredietaanvraag naar meerdere financiers stuurt. Voor elke financier weet je precies wat nodig is aan informatie. In ongeveer 60 minuten vertellen we je wat Capsearch voor jou kan betekenen. Ben je  adviseur en wil je aanwezig zijn bij dit webinar? Stuur dan voor 21 april 2021 een e-mail naar info@capsearch.com. We nemen dan contact met je op.

Lees meer...
30 Sep 16:40

Samenwerking Fiscount en Capsearch van start

Persbericht, 30 september 2020

Fiscount FinancieringsService (FFS) en fintech-onderneming Capsearch bundelen vanaf 1 oktober hun krachten. Fiscount is het kennis- en adviescentrum voor de accountancybranche. Vanuit FFS biedt Fiscount begeleiding en advisering op het gebied van financiering aan haar aangesloten kantoren. Door de samenwerking met Capsearch, het grootste financieringsplatform van Nederland, kunnen aangesloten kantoren snel en eenvoudig een complete kredietaanvraag voor hun klanten maken. Het platform geeft een adviseur inzage in mogelijkheden voor financiering bij meer dan 50 kredietverstrekkers. Op deze manier zijn de aangesloten kantoren van Fiscount in staat ondernemers te helpen aan bedrijfsfinanciering.

Complexe financieringsmarkt
Het mkb-financieringslandschap is continu in beweging. Dit komt onder andere door een terugtrekkende beweging van banken op het gebied van bedrijfsfinanciering en een toename van alternatieve financiers. Elke financier heeft eigen criteria en voorwaarden waaraan een financiering moet voldoen. Ondernemers en adviseurs hebben lang niet altijd zicht op welke kredietverstrekkers en mogelijkheden er in de markt zijn. Daarnaast weten ze niet precies aan welke voorwaarden een kredietaanvraag moet voldoen om kans van slagen te hebben. De ervaren adviseurs van Fiscount en de 1200 bij Fiscount aangesloten vestigingskantoren ervaren dit dagelijks.

Begeleiding van ondernemers
Gerrie van der Wal, directeur bij Fiscount: “Sinds de lancering van FFS in april 2019, hebben we vanuit aangesloten kantoren veel financieringsvragen gekregen. We hebben gemerkt dat het voor ondernemers niet altijd makkelijk is om een passende financiering te vinden. Ook voor onze kantoren blijkt het niet eenvoudig om snel en efficiënt de juiste financiering te vinden. Ze ervaren een doolhof. FFS is dagelijks bezig met advisering en bemiddeling van bedrijfsfinancieringen en is daarom goed op de hoogte van de aanbieders en actualiteiten in de markt. Ons doel is om kantoren en hun relaties te ondersteunen, te ontzorgen en desgewenst op te leiden. Met Capsearch bieden we onze kantoren iets extra’s waarmee we relaties nog beter van dienst zijn. Bovendien werken we hiermee kostenefficiënt. Zo is het maken van een kredietaanvraag en delen van deze informatie met meerdere financiers nu veel gemakkelijker.”

Het nieuwe financieren
Arjan Buis, directeur en medeoprichter van Capsearch: “Fiscount biedt aangesloten kantoren en ondernemers een brede ‘matrix’ met allerlei specialismen. Met ons platform kunnen wij een waardevolle bijdrage leveren op het gebied van mkb-financiering. Financieren is mede door het al maar toenemende aantal financiers complex geworden. De markt is steeds minder transparant als je je daar niet dagelijks in beweegt. We willen een bijdrage leveren aan het moderniseren van deze vaak nog ouderwetse opererende financieringsmarkt. Voor adviseurs en ondernemers maken we de markt daarom veel inzichtelijker en toegankelijker. Dat doen we door innovatieve technologie en financiële kennis samen te brengen op een vernieuwende manier. Met als resultaat dat je onnodig ‘geping-pong’ tussen adviseur en financier voorkomt. Als adviseur weet je precies welke informatie en documenten een financier nodig heeft om een aanvraag te kunnen beoordelen. Bovendien bereik je met één aanvraag meerdere financiers. Je ziet snel welke financiers passen bij jouw soort kredietaanvraag. De kans op financiering vergroot je zo aanzienlijk. Niet alleen voor een ondernemer die bijvoorbeeld een relatief kleine financiering voor zijn voorraad nodig heeft, maar ook voor een onderneming die voor tientallen miljoenen gaat uitbreiden.”

Gesprek aangaan met ondernemers
 “De positieve ervaringen om via dit platform, snel en efficiënt een financieringsaanvraag op te zetten, maakt dat wij deze samenwerking aangaan en zo adviseurs op onze kantoren ondersteunen”, aldus Ard Dekker, financieringsspecialist bij FFS. “Onderdeel van de samenwerking is een tool die de mogelijkheden voor financiering voor ondernemers eenvoudig in kaart brengt. Aangesloten kantoren kunnen deze tool op hun website plaatsen en hun adviesdiensten op het gebied van financieringen nog beter benutten en bekendmaken bij ondernemers. Ondernemers zien direct een overzicht van de financiers die mogelijk passen bij de gevraagde financiering. De uitkomsten zijn ook het vertrekpunt voor het adviesgesprek”.

Lees meer...
08 Sep 07:13

Introductie: Leadgenerator voor mkb-adviseurs

Continu streven we ernaar om onze dienstverlening aan mkb-adviseurs op een hoger niveau te brengen. Daarom introduceren we nu Leadgenerator. Als een adviseur deze moderne tool op zijn website plaatst komt hij op een slimme manier in contact komt met ondernemers met een financieringsvraag. In een handomdraai, na het invullen van enkele gegevens, heeft een bezoeker van de website een helder beeld van financiers die passen bij een gevraagde financiering. Ook een handig overzicht voor een adviseur om het gesprek met een ondernemer aan te gaan. Bekijk de demo

Lees meer...
20 Jul 17:23

Bedrijventekoop.nl en Capsearch slaan de handen ineen

Bedrijfsovernameplatform Bedrijventekoop.nl is een samenwerking aangegaan met Capsearch, hét financieringsplatform voor het mkb. Doel van de samenwerking is het oplossen van de financieringsproblematiek omtrent bedrijfsovernames. Tijdens de huidige coronacrisis is dit onderwerp actueler dan ooit.

Financieringsmogelijkheden
Het niet verkrijgen van een financiering is een van de grootste redenen waarom een bedrijfsovername geen doorgang vindt. Een overnameadviseur heeft een belangrijke rol in het begeleiden van de ondernemer in het vinden van financiers. Kopers van bedrijven kloppen hoofdzakelijk aan bij banken, wanneer zij kapitaal nodig hebben voor een overname. Tijdens de coronacrisis zijn deze echter terughoudender geworden in het verstrekken van financieringen. Daarom moet steeds meer gezocht worden naar een mix van financieringsvormen.

Slagingskans
Bedrijventekoop.nl en Capsearch slaan nu de handen ineen om de zoektocht voor adviseurs naar financiering te vergemakkelijken. Een adviseur stelt één kredietaanvraag op en stuurt deze in één keer naar een groot netwerk van financiers. Van banken tot crowdfunds en van lease- tot factoringmaatschappen. Kopers van bedrijven worden gekoppeld aan een gedegen financieringsspecialist die vervolgens op zoek gaat naar een passende financiering. Dit zorgt voor een grotere slagingskans voor het verkrijgen van het benodigde kapitaal en daarmee voor de doorgang van de overname.

Bedrijventekoop.nl
Bedrijventekoop.nl is sinds 2002 actief in het matchen van vraag naar en aanbod van bedrijven in het MKB. Met als doel een transparante markt te creëren voor bedrijfsovernames. Het platform biedt daarnaast een netwerk van specialisten en diverse samenwerkingsverbanden om het aan- of verkoopproces te faciliteren.

Capsearch
Capsearch maakt de complexe en veranderende markt voor vastgoed- en bedrijfsfinanciering overzichtelijker. Adviseurs hebben toegang tot een netwerk van meer dan 45 geldverstrekkers met voordelige voorwaarden. De Kredietscore voor een onderneming geeft adviseurs en ondernemers een indicatie over de haalbaarheid van een financiering.

Lees meer...