Chat with us, powered by LiveChat
 
24 Oct 17:41

Capsearch en Zanders slaan de handen inéén

Capsearch en Zanders slaan de handen inéén om snel de financierbaarheid van MKB-ondernemingen weer te geven! Zanders is een wereldwijde consultant actief op het vlak van risk management, treasury en finance. Zanders Inside, de fintech oplossing van Zanders, zal haar Intercompany Pricing & Rating Tool geschikt maken voor MKB-financieringen. Deze tool wordt geïntegreerd in het Capsearch platform. Intermediairs kunnen met deze tool hun klanten beter adviseren over de haalbaarheid en de pricing terwijl financiers meer hoogwaardige leads kunnen verwachten. Lees hier meer over de samenwerking.

 

 

Lees meer...
09 Oct 20:26

Samenwerking met INretail

Samenwerking met INretail is een feit en ook de eerste twee gefinancierde projecten! INretail is een branchevereniging en is voor iedereen die een winkel heeft in retail non-food. INretail speelt in op de toenemende behoefte bij de ondernemers aan financieringsadvies in de retail branche. Rob Drost en Peter Wolfsen gebruiken sinds kort Capsearch en delen graag hun ervaring: "Een belangrijk voordeel van de financieringstool is dat het format van de financieringsaanvraag volledig aan de eisen van de financiers voldoet en langs de digitale snelweg bij de financiers wordt ingediend. Alle informatie die benodigd is, is in het plan opgenomen, waardoor er dus echt snel geschakeld kan worden en je niet onnodig lang op de gewenste financiering hoeft te wachten". 

In het magazine van INretail vertellen Rob en Peter hier meer over:

https://lnkd.in/g3fj8qc

 

Lees meer...
22 Sep 12:46

Live met Novak

Alle Novak leden kunnen via www.novakdirect.nl zich aanmelden voor het Capsearch platform om MKB-ondernemers te helpen bij het aantrekken van financiering. Uniek in de samenwerking is dat leden inhoudelijke support ontvangen bij het opstellen van een aanvraag. Novak en Capsearch zetten zich hiermee gezamenlijk in om de financierbaarheid van het MKB te vergroten.

Lees meer...
31 Aug 16:50

Capsearch in het FD

Accountants, pak nu je rol!

In ‘Alternatieve mkb-financiering is nog steeds versplinterd’ (FD, 20 augustus) wordt gesteld dat het gros van de mkb-ers zich voor financiering nog steeds tot een bank wendt. Alternatieve kredietverstrekkers laten zij links liggen en gesteld wordt dat de bottleneck - onder andere – zit bij accountants waar mkb-ers mee overleggen.

Een juiste constatering, die echter wel om een toelichting vraagt. Feit is dat accountants de markt onvoldoende overzien en daarom klanten doorgaans adviseren om ‘traditioneel’ te bankieren. Accountants zijn de afgelopen jaren regelmatig teruggefloten door de autoriteiten, als zij naast hun bestaande werkzaamheden ook adviesdiensten aanboden. Het risico op perverse prikkels was te groot. Zij hebben die kritiek ter harte genomen, wat hun terughoudendheid verklaart.

Die terughoudendheid is echter allerminst in het belang van de mkb-er, omdat de accountant gezien wordt als trusted advisor die over kennis en informatie van de betreffende ondernemer beschikt. Dat maakt de accountant juist de aangewezen persoon om te adviseren in het financieringsproces.

Accountants moeten daarom een actieve rol pakken, maar dat kan alleen als zij optimaal gebruikmaken van digitale oplossingen die inzicht bieden in de financieringsmarkt en die het mogelijk maken onafhankelijk en objectief financieringsadvies te geven. Het sluit de kans op perverse prikkels uit. Die oplossingen zijn er en ondernemende accountants maken er inmiddels gebruik van. Nu de rest van de accountancybranche nog.

Max Henny en Arjan Buis, oprichters Capsearch

 

Lees meer...