Chat with us, powered by LiveChat
 
12 Jul 19:50

Capsearch ontwikkelt platform voor kredietverstrekking aan MKB

De Nederlandse FinTech-startup Capsearch zet naar eigen zeggen de financieringsmarkt voor het MKB op scherp. Dit wordt mogelijk gemaakt door het combineren van financiële expertise en gebruiksvriendelijke software die vraag en aanbod op één platform samenbrengt en het proces van financieringsaanvragen standaardiseert.

“Capsearch voorziet in de behoefte van veel ondernemers en intermediairs die de gangbare kredietverstrekking als nodeloos kostbaar, tijdrovend en complex ervaren. Capsearch maakt de financieringsmarkt voor het MKB transparant en toegankelijk. De praktijk wijst dit al uit: verschillende gerenommeerde accounting- en financieel advieskantoren gebruiken Capsearch naar volle tevredenheid, getuige de reeds verstrekte financieringen door de Nederlandse grootbanken, alternatieve financiers en lopende aanvragen in nog geen twee maanden tijd,” aldus Capsearch.

Capsearch is begin 2016 opgericht door Max Henny en Arjan Buis. Zij hebben op grond van concrete behoeften in de markt in een jaar tijd de software ontworpen en uitvoerig getest. Medeoprichter Max Henny: “Het huidige financieringslandschap is veel te complex. Gevestigde banken bedienen het MKB steeds meer gecentraliseerd of via eigen portals. Alternatieve kredietverstrekkers komen met uiteenlopende constructies zoals crowdfunding, factoring en (achtergestelde) leningen. Onze missie is enerzijds om transparantie te creëren in het oerwoud van financiers en anderzijds om toegang tot kapitaal te vergroten.”

Capsearch richt zich op intermediairs zoals accountants en financieel specialisten. Ze kunnen met Capsearch hun klanten adviseren, financieringsaanvragen genereren en indienen bij verschillende kredietverstrekkers. Capsearch maakt gebruik van Standard Business Reporting (SBR), de standaard voor het samenstellen en aanleveren van financiële informatie.

Max Henny (32) en Arjan Buis (43) komen bij ABN Amro Bank vandaan en hebben jarenlange ervaring met kredietverstrekking aan het MKB. Max Henny was relatiemanager Bedrijven. Arjan Buis was Directeur MKB.

https://accountantweek.nl/artikel/capsearch-ontwikkelt-platform-voor-kredietverstrekking-aan-mkb

Lees meer...
12 May 17:50

ABN AMRO Opleiding

Capsearch heeft in samenwerking met ABN AMRO Bank een opleiding georganiseerd voor haar klanten. ABN AMRO bank heeft in een middag uitgelegd waar ze op beoordelen bij een kredietaanvraag. De middag werd afgesloten met een borrel.

Lees meer...