Chat with us, powered by LiveChat
 

Blog: eenvoudig inlezen SBR-kredietrapportage

  • Geplaatst op 11:00 13-02-2020
  • Door Thijs Verhoeven
Blog: eenvoudig inlezen SBR-kredietrapportage

Iedere adviseur kan eenvoudig een SBR-kredietrapportage met Capsearch inlezen. Het maken van een aanvraag voor financiering wordt hierdoor nog gemakkelijker. De meeste accountantspakketten zoals Caseware, Unit4, MLE, Pro management en Visionplanner leveren je nu een SBR-kredietrapportage. Sinds de laatste update van SBR kan praktisch iedereen zo’n rapportage eenvoudig maken. Na het inlezen vindt direct een analyse plaats en presenteren we je relevante kengetallen. Bekijk hier de video waarin je ziet hoe het inlezen in zijn werk gaat.

Wat houdt SBR in?

Standard Business Reporting (SBR) is de nationale standaard voor de digitale uitwisseling van alle bedrijfsmatige rapportages. Samen met organisaties uit de markt, zoals accountants, boekhouders, softwareleveranciers en banken heeft de Nederlandse overheid SBR ontwikkeld.

Met SBR worden de gegevens in de financiële administratie van ondernemingen op een standaard manier vastgelegd. Met één druk op de knop worden rapportages opgesteld en is het mogelijk om de rapportage digitaal te verzenden. Verschillende marktpartijen zoals de KvK, belastingdienst en banken verwerken hierdoor data op een snelle en eenvoudige manier. Kortom: voor het samenstellen en aanleveren van verschillende (verplichte) rapportages heeft elke partij baat bij SBR.

Voordelen SBR voor verwerking financiers

Door het digitaal aanleveren van een financieringsaanvraag kunnen financiers een aanvraag eenvoudig verwerken. Financiers hebben elk hun eigen risicomodel. Door op een standaard manier hiervoor data aan te leveren kunnen zij snel een beoordeling maken en inzicht krijgen in de kredietwaardigheid van de onderneming.

Persoonlijk contact

Bellen of chatten met één van onze specialisten over de software, vakinhoudelijk of over acquisitie? Vinden we interessant en doen we graag. We denken ook met je mee over het juiste advies voor je klanten.